Kendi Bloğunuz Olsun, Neden mi?

Hepimizin yazacak bir şeyleri var. Ayrı ayrı ilgi alanlarımız, paylaşacak bir sürü hikayemiz, dertleşmeye ihtiyacımız var 🙂

Kendi bloğunuzda bunların hepsini yapabilirsiniz. Harika insanlarla tanışıp sohbeti koyulaştırabilirsiniz.

Neden

  1. Yeni bir uğraşınız, hobiniz olacak. Adeta meditasyon 🙂
  2. Hayata keşfetmek için bakacaksınız. Gördüklerinizi anlatmak isteyeceksiniz. Bunun için hayata daha çok karışacaksınız. Hayatın içinden oluvereceksiniz.
  3. Kendinizle baş başa zaman geçireceksiniz.
  4. Sizden bir hatıra, bir iz kalacak. Bir kişi sizden öğrenecek, sizden ilham alacak, sizi duyacak, dinleyecek, anlayacak… Siz başkalarını duyacak, dinleyecek, başkalarından ilham alacak, öğreneceksiniz.
  5. Kendinize notlar aldığınızı düşünün. Sevdiklerinize fısıldadığınızı düşünün.

Bu arada,

  1. Birilerinin beğenip beğenmeyeceğine, sizi eleştireceğine yoğunlaşmayın. Bu sebepten yapmak istediklerinizden vargeçmeyin. Elbette birileri beğenmeyecek. Sizi eleştirecek. Bu şaşırtıcı değil. “Ben daha iyisini yapardım.” diyecek. Ne güzel belki de böylelikle birilerine ilham vermiş olursunuz 🙂
  2. “Geç kaldım!” diye düşünmeyin. Neye geç kaldınız? Başkaları çoktan başını alıp gittyse bundan size ne ki? Sizin hikayenizi, tecrübelerinizi sizden başkası anlatamaz. Aynı başlıkta binlerce yazı olsa da sizinki size özel olacak. Başlamaktan çekinmeyin.
  3. Eğer başkalarından çekiniyorsanız, birinci maddede söylediklerim ikna edemediyse sizi, ne yaptığınızdan birilerine bahsetmek zorunda değilsiniz.
  4. Sormaktan, danışmaktan çekinmeyin.
  5. Bir şeyi ilk kez yaparken hepimiz zorlanıyoruz. Bu da yepyeni bir deneyim. Siteye bunu yüklemek, siteyi düzenlemek alışana kadar biraz zor gelebilir. Alışınca eğlenceli ama 🙂
  6. Sitenizin ne kadar takipçisi olduğunu, ne kadar çok tıklandığınızı dert etmeyin. Kendinzie zaman verin.

Nasıl

  1. Blog altyapısı için hangi siteleri kullanabileceğinizle ilgili internette birçok yazı bulabilirsiniz. Ben WordPress.com kullanıyorum, blog için zengin içerikler sunuyor. Kullanımı kolay. Gayet de memnunum.
  2. Öncelikle ne hakkında yazmak istediğiniz üzerine düşünün, bunun için uygun bir tema seçin kendinize. Ama çok da düşünmeyin. Yazarken, yaşarken kararlarınız değişecek. Esnemeye izin verin.
  3. Bu sebeple de nasıl bir şey yapmak istediğinize karar verene kadar siteye yapacağınız yatırımlarda acele etmeyin. Bir başlayın, sonrası yavaş yavaş gelsin. Bu arada hiçbir yatırım yapmadan ücretsiz içeriklerden dilediğinizce faydalanablirsiniz.
  4. Yatırım hangi aşamada gerekli olabilir? Eğer sitenizin özel bir alan ismi (domain name) olsun isterseniz bunun için ismi satın almanız gerekiyor. Önerim, bu kısımlarda pek aceleci davranmamanız. Kendinizi, sitenizi anlatan; sizi istediğiniz gibi ifade eden bir isim bulmak zor bir süreç olabiliyor. Site oturana, ne istediğinize karar verene kadar beyin fırtınanızı sürdürmenizi tavsiye ederim.
  5. Sitenin ismine karar verme aşamasında düşündüğünüz ismi arama motorlarında aratmanızı öneririm. Bakın bakalım neler çıkıyor. Sizden önce kullananlar olmuş mu? Çok mu sıradan? Akılda kalıyor mu?Uzun mu? Sosyal medya hesaplarını istediğiniz şekilde oluşturabiliyor musunuz?
  6. Her şeyde olduğu gibi ne kadar çok zaman ayırırsanız o kadar çok geri dönüş alırsınız. İnternet sitesi, blog bunlar verdiğiniz emekle, zamanınızla doğru orantılı. İnanın oldukça fazla zamanınızı alabilir. Bu zaman yönetiminde dikkatli olmalısınız. Diğer hedeflerinizden çalmasın 🙂

Bu konuda birbirimizi cesaretlendirmeye ihtiyacımız var!

Hadi! Bir yerden başlamak gerek! Daha fazla ertelemeyin!

Sormak, paylaşmak istedikleriniz varsa merakla bekliyorum!

4 Comments Kendi yorumunu ekle

  1. Anonim dedi ki:

    Harikasin

    Beğen

  2. Anonim dedi ki:

    Merhaba , paylaştıklarınız ve emeğiniz için teşekkürler. 😘😘😘İyi geceler

    Liked by 1 kişi

  3. Şenay dedi ki:

    Zeynep hanım harika ve ilham verici bir web sayfası tasarlamışsınız. Samimi, sevgi dolu, motive edici, paylaşımcı ve tabiki ilham verici. Harika sevgilerimle

    Liked by 1 kişi

    1. Zeynep Yılmaz dedi ki:

      Şenay hanım ne güzel bu söylediklerinizi duymak! Çok teşekkür ederim😍😍😍

      Beğen

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s