Kendimizi Geliştirmemize Yardımcı Ücretsiz Online Kaynaklar

Teknolojinin bize sunduğu en büyük imkanlardan birisi bilgiye erişim. Bir de yüksek kalitede, ücretsiz olursa tadından yenmez. Hem böylelikle bir nebze dahi olsa dünyanın dört bir yanına  fırsat eşitliği sunulabilir.

Olanaklarımızın, müfredatımızın, görsellerimizin yetersiz kaldığı noktada internette yer alan ücretsiz kaynaklar kendi kendimizi geliştirmemize yardımcı olacaktır. Günümüzde birbirinden harika kaynak siteler mevcut. Bunlardan bir tanesi MOOC(Massive Open Online Courses) ‘lardır, çok miktarda açık online derslerin bulunduğu sitelerdir. Dünyanın en iyi üniversitelerinin çok çeşitli disiplinlerde verdiği dersleri içerir. Bu alanda Coursera ve Edx bence en başta gelenlerden. Yanı sıra muhteşem görsellerle hazırlanmış ders anlatımlarını içeren siteler her yaştan kullanıcıyı cezbedebilecek zenginlikte konular içermekte.

Benim için bu siteler zaman geçirmenin, keşfetmenin, öğrenmenin harika bir yolu. Bu sebeple aşağıdaki listede yer alan sitelerden toplamda 500 saati aşkın ders aldığımı duyduğunuzda şaşırmayın 🙂

Siteler İngilizce ağırlıklı olup içeriğe göre alt yazı seçeneği içerebilmektedir. Umuyorum ki girişimcilerimiz benzer içerikleri kendi dilimizde geliştirebilir.

İşte benim gezinmeye, keşfetmeye doyamadığım yardımcı kaynakların listesi:

  1. Coursera
  2. Edx
  3. Khan Academy : Khan adında bir girişimcinin açtığı bu site özellikle okul çağındaki çocuklara matematik, geometri, fen bilgisi dersleri bakımından çok yardımcı. Yetişkinler için ise sanat tarihi, tarih gibi dersleri oldukça zevkli.
  4. Crash Course: Khan Academy’nin içinde bir bölüm olarak yer alan kursun ayrıca Youtube kanalı da bulunmaktadır. Crash Course komik ve yaratıcı anlatımları ile özellikle tarih sevenler için oldukça eğlenceli.
  5. Ted Talks : Ted konuşmaları son senelerde adını ülkemizde de duyurdu. Kendi alanlarında dünyada dikkat çeken isimlerin birçoğunun yer aldığı platform 3,5,10,20 dakikalık konuşmalarla ufkumuzu genişletiyor. Birbirinden ilgi çekici başlıklarda farklı bakış açıları geliştirmemize yardımcı oluyor.
  6. MITOpenCourseWare: MIT Üniversitesinin online derslerinin olduğu sitesidir.
  7. OpenLearn 
  8. Bilgeİş.net: “Bilişim ile gelişen iş platformu ” sloganı ile hayata geçirilen bir platform.

Sizin listenizde neler var?

2 Comments Kendi yorumunu ekle

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s